Barátság: Vendéglátás

Szeretettel köszöntelek a ...Ne irigykedjünk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 75 db
  • Videók - 288 db
  • Blogbejegyzések - 42 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 45 db

Üdvözlettel,

...Ne irigykedjünk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a ...Ne irigykedjünk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 75 db
  • Videók - 288 db
  • Blogbejegyzések - 42 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 45 db

Üdvözlettel,

...Ne irigykedjünk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a ...Ne irigykedjünk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 75 db
  • Videók - 288 db
  • Blogbejegyzések - 42 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 45 db

Üdvözlettel,

...Ne irigykedjünk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a ...Ne irigykedjünk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 75 db
  • Videók - 288 db
  • Blogbejegyzések - 42 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 45 db

Üdvözlettel,

...Ne irigykedjünk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Egyedi ízű, természetes bélbe töltött, füstöléssel és szárítással tartósított kolbászféleség. Íze jellemzően paprikás, fűszeres. Kenyérrel fogyasztják, és Magyarországon szí­vesen esznek hozzá zöldpaprikát. Bortermelők borkorcsolyaként kedvelik, a németlakta vidé­ken a sörhöz is csemegeként kerül az ...
Kincsestár / Hungarikum, specialitás
A magyar konyha egyik legjellegzetesebb étele. A halászlé, bár halból készült leves, egészen más, mint a hallevesnek hívott ételek. Sokféle módon készül, mindegyik változat közös jellemzője azonban, hogy vöröshagyma, zöldpaprika ésőrölt pirospaprika kerül bele. Ez utóbbit bőségesen adagolják, mert nemcsak ...
Kincsestár / Hungarikum, specialitás
Hozzávalók 4 főre: 50 dkg bárányhús, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 5 dkg zeller, 10 dkg karfiol, 10 dkg gomba, 3 dkg vöröshagyma, 8 dkg liszt, só, 3 dkg zsír, 1 dl tejföl, 4-5 babérlevél, petrezselyemzöld, 4 adag apró galuska. A kockára vágott bárányhúst zsíron kevés hagymával kissé lepirítjuk, majd hozzáadjuk a ...
Kincsestár / Hungarikum, specialitás
Hozzávalók 5 főre: 30 dkg szürkemarha-lábszár, 15 dkg vöröshagyma, 5 dkg mangalicazsír, 1 evőkanál édesnemes pirospaprika, só, őrölt kömény, 1-1 nagyobb sárgarépa és petrezselyemgyökér, zeller, 30 dkg burgonya, fokhagyma, 1-1 friss zöldpaprika és paradicsom, petrezselyemzöld, 5 adag kézi csipetke. A megmosott lábszárat ...
Kincsestár / Hungarikum, specialitás
Hozzávalók 5 személyre: 80 dkg fogasfilé, 10 dkg húsos kockára vágott szalonna, 2 dl olaj, 20 dkg vaj, 1 citrom, 4 dl tejszín, só, fehér bors, 2 dl fehérbor, petrezselyemzöld, 3 db zöldpaprika, 3 db paradicsom, 10 dkg gomba, 20 dkg hagyma, 5 db burgonya, 40 dkg brokkoli, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg trappista sajt, 2 dkg teljes ...
Kincsestár / Hungarikum, specialitás
Hozzávalók: 1 kg ponty, 30 dkg süllő, 10 dkg zöldpaprika, 20 dkg keszeg, 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika, 20 dkg vöröshagyma, 10 dkg paradicsom, 2 db szárított cseresznyepaprika, só Először a halakat gondosan megtisztítjuk. A fejet, a farkat és egy-két keszeget a fazékba a karikára vágott hagymával együtt kb. 2,5-3 liter ...
Kincsestár / Hungarikum, specialitás
Hozzávalók 6 személyre: 1 kg sovány sertéscomb, 5 dl must, 1 szál sárgarépa, 2 zöldpaprika, 1 szál petrezselyemgyökér, 2 friss paradicsom, 1 kis fej vöröshagyma, 3 szem feketebors, 10 dkg zsír, 3 szem borókabogyó, 3 dkg liszt, só ízlés szerint Előkészítés: a paradicsomot és a kicsumázott zöldpaprikát nagy kockára, a ...
Kincsestár / Hungarikum, specialitás
Hozzávalók: 10 dkg házi füstölt sonka, 40 dkg harcsaszelet, 40 dkg pontyszelet, 40 dkg süllőszelet, 1,2 kg burgonya, fél liter tejföl, 4 db paradicsom, 4 db zöldpaprika, 1 csomag újhagyma, 1 csomag petrezselyemzöld, só, borsikafű, zsályalevél, fűszerpaprika. A karikára vágott krumplit rakjuk beáztatott cseréptálba, enyhén ...
Kincsestár / Hungarikum, specialitás
Hozzávalók: 1,2 kg vajastészta, 10 dkg kristálycukor, 10 dkg liszt, 5 dkg porcukor, 5 cl rum, őrölt fahéj 5 dkg mazsola, 2 tojás sárgája, 40 dkg mandula, 5 cl vanílialikőr, 2 dl tej, 50 dkg áfonyadzsem Elkészítése: A vajastésztát lisztezett deszkán kinyújtuk. Négyzet alakúra vágjuk, és mindegyik közepébe forrázott ...
Kincsestár / Hungarikum, specialitás
Hozzavalók 5 főre: 2 kg birkahús, 0,2 kg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma,2 dkg őrölt pirospaprika, só, cseresznyepaprika. A csíkokra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd a tűzről levéve hidegen összekeverjük a hússal és az összes hozzávalóval. Visszatéve a tűz fölé, saját levében puhára főzzük. ...
Kincsestár / Hungarikum, specialitás
Hozzávalók: 4 kg ponty, 80 dkg hagyma, 5 dkg só, 10 dkg szegedi fűszerpaprika, 30 dkg liszt, 2 tojás, 5 csípős paprika, 20 dkg paradicsom, 2 dkg fokhagyma, 2 kg halcsont, 5 dl olaj, fehérbors Előkészítés: a megtisztított halat kifilézzük, a húst a bőrig egyenletesen bemetszve. A kb. 5-6 dkg súlyú szeleteket besózzuk és a ...
Boszorkány-szigeti batyus halászlé Kincsestár / Hungarikum, specialitás
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 2 tojás, só, víz, 2 evőkanál zsír, zsemlemorzsa, a töltelékhez szilvalekvár. Elkészítése: A lisztből, tojásból és vízből keményebb tésztát gyúrnak, majd kerekre kinyújtják. Egyik felében sűrű szilvalekvárból sorba rakott kis kupacokat tesznek, a tészta másik felét ráborítják, majd ...
Kincsestár / Hungarikum, specialitás
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 0,5 kg búzaliszt, 4 kanál zsír,1 fej hagyma, pirospaprika, 0,25 l tejföl. Elkészítése: A meghámozott krumplit egy kétliteres fazékban föltesszük főni. Amikor megfőtt, a vizében apróra törjük. Állandó kevergetés mellett annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól összeálljon, de még lágy legyen. Sült ...
Kincsestár / Hungarikum, specialitás
Hozzávalók 7 személyre: 1,4 kg nyúlgerincfilé, 0,2 kg sárgarépa, 0,1 kg fehérrépa, 0,1 kg póréhagyma, 0,1 kg zeller, 2 levél káposzta, 1 citrom leve és héja, 1 kiskanál mustár, 1 dl fehérbor, 2 szál kakukkfű, 1 csomag friss kapor, 0,5 dl tejszín, 0,5 dl étolaj, 5 dkg vaj, fehér bors, só A nyúlgerincfilét megsózzuk, ...
Fenékpusztai pikáns nyúlgerincfilé Kincsestár / Hungarikum, specialitás
Hozzávalók: 1 kg kukoricaliszt vagy árpaliszt, vagy krumpli, víz, só, tej A lisztet (vagy krumplit) fazékba tesszük, leforrázzuk. Sütőben - szabad tűzön a tűz mellé állítva - rotyogni hagyjuk, majd fakanállal összetörjük. Kanálról, vagy hosszú késről apró darabokra szaggatjuk. Ízesítője sokféle lehet: túró, ...
Kincsestár / Hungarikum, specialitás
Hozzávalók: 1 kg vegyes birkahús, 30 dkg köleskása, só, bors, 1-2 sárgarépa és zöldség, 1 nagyobb fej hagyma. Elkészítése: A feldarabolt birkahúst a megtisztított zöldségekkel és a hagymával sós vízben főzik, habját gondosan leszedik. Mielőtt a hús teljesen elkészülne, közéteszik a köleskását, majd sűrűre ...
Juhhúsos kása Kincsestár / Hungarikum, specialitás
Elkészítése: A megtisztított főtt burgonyát áttörjük, vajjal, tojással, elmorzsolt élesztővel, sóval, őrölt borssal összegyúrjuk, s annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz. Kis cipókba formálva fél órát pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, lapokra vágjuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük zsírban vagy olajban. A ...
Kincsestár / Hungarikum, specialitás
Elkészítése: Lisztből annyi tojással, amennyit felvesz, tésztát gyúrunk. Állás után levestészta vastagságúra kinyújtjuk. Az apróra vágott vöröshagymát zsíron aranysárgára pirítjuk, pirospaprikával összekeverjük, majd a tűzről levesszük. A kinyújtott tészta tetejét a paprikás hagymával egyenletesen megkenjük, ...
Kincsestár / Hungarikum, specialitás
Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 15–20 dkg liszt, zsiradék a szaggatáshoz, túró vagy juhtúró Elkészítése: A meghámozott krumplit megfőzik, levét leöntik, összetörik, majd visszateszik főni úgy, hogy lisztet és ha szükséges, egy kis krumplilevet tesznek hozzá. Állandó kavarás mellett a liszttel jól egybefőzik. Zsíros ...
Kincsestár / Hungarikum, specialitás
Hozzávalók 10 főre: 2 l aludttej, 4 tojás, 0,1 kg cukor, só, 4 evőkanál étolaj, 0,4 kg liszt, 0,4 kg magozott meggy. Elkészítése: Az aludttejhez hozzáadjuk a lisztet, lassan elkeverjük, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót, cukrot és az étolajat. Kivajazott tepsibe öntjük és a tetejére szórjuk a magozott meggyet. ...
Csajda CsárdaKalocsa, Csajda u. 2. Tel.: 78/462-670
Nyitva tartás: H-Cs 11-22 hP-Szo 11-24 hV 11-17h
Az étterem II. osztályú. Családias hangulat, szeptemberben országos paprikás ételek főzőversenyének a színhelye.
Vendéglátás / Étterem, vendéglő
Fehér Hattyú ÉtteremOrosháza - Gyopárosfürdő, Fasor u. 13. Tel.: 68/510-330
Nyitva tartás: mindennap 07-22 óráig
Legyen vendége az Orosházától 3 km-re fekvő Gyopárosfürdőn, a Fehér Hattyú Panzió Étteremnek. Kiemelt zöldövezetben fekszik, s friss levegője az Ön zavartalan pihenését garantálja. 100 férőhellyel, fedett terasszal rendelkező étterem kiválóan alkalmas vállalati, és családi rendezvények lebonyolítására. Konyhájuk ...
Vendéglátás / Étterem, vendéglő
Hotel Corvus Aqua (vendéglátás)Orosháza, Hűvös u. 1. Tel.: 86/413-810
A 2007 szeptemberében megnyitott, 36 szobás Hotel Corvus Aqua szállodánk közvetlenül a Gyopárosi tó partján, az országban az egyik legjobb minőségű gyógyvízzel rendelkező Gyopárosi Gyógy- és Élményfürdőtől néhány méternyire található. Az étterem kínálatában megtalálhatók a hagyományos magyar ételek mellett a ...
Vendéglátás
Hunguest Hotel Forrás*** Gyógy- és Wellness Szálloda éttermeSzeged, Szent-Györgyi Albert u. 16-24. Tel.: 62/566-466
Nyitva tartás: 7-22 óráig, igény esetén módosíthatóak a nyitási és zárási időpontok
A Hunguest Hotel Forrás*** Gyógy- és Wellness Szálloda Szeged hangulatos belvárosától alig 10 perc sétára, Újszegeden, csodálatos kertvárosi zöldövezetben, a Tisza partján található. A 400 fő befogadására alkalmas éttermünk, hangulatos sörözőnk, drinkbárunk, számos konferencia- és szekciótermünk (akár 350 fő ...
Vendéglátás
Tanyacsárda Étterem, Lovastelep, VendégházLajosmizse, Bene 625. Tel.: 76/356-010
Nyitva tartás: 11-22 óráig
A "Vidék legjobb étterme" A Budapesttől 71 km-re elhelyezkedő Öreg Tanyacsárda már három évtizede fogadja vendégeit az alföldi kisváros, Lajosmizse szomszédságában. A faházas büféként indult vendéglátóhely mára hazánk egyik leghíresebb éttermévé nőtte ki magát: hírét már messze elvitték az ország ...
Vendéglátás / Étterem, vendéglő
Wellness Hotel Kalocsa**** (vendéglátás)Kalocsa, Szentháromság tér 4. Tel.: 78/561-200
Nyitva tartás: non-stop
Asztrik étterem: A szállodához tartozó Asztrik étteremben a házi specialitások mellett az európai konyha ételeit is felszolgálják. Az étlapon szerepelnek továbbá diétás és vegetáriánus finomságok is. A szálloda Sörkertje késő tavasztól kora őszig a szálloda udvarán várja vendégeinket, A Mozaik kávézóval együtt. ...

Címkék: Dél-Alföld vendéglátás

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu